Sundhedshuset søger en sundhedsfaglig medarbejder, der mestrer dialogen, som et redskab til at borgerne kan lave vaneforandringer
Er du optaget af at arbejde med sundhedsfremme, mestring og handlekompetence, så skal du læse med her. Vi tilbyder en spændende stilling, hvor du:
Der er tale om en fast stilling på 37 timer fra 1. august 2025, men vi er fleksible og vil så vidt muligt gerne imødekomme dine ønsker til timetal. Derfor kan stillingen blive på alt mellem 30 og 37 timer. De 30 timer skal dække de to opgaver der er beskrevet herunder, mens de resterende timer skal dække opgaver indenfor enten Ældreområdet, Socialområdet eller Sundhedsområdet. Opgaverne vil høre til det overenskomstområde, hvor du har din uddannelse, og du vil have din ansættelse i Sundhedshuset. Som sundhedsfaglig medarbejder skal du have en mellemlang sundhedsfaglig uddannelse med autorisation.
Om jobbet
Den ene opgave er som kontaktperson, hvor du bliver tilknyttet vores rehabiliteringstilbud – Mit liv, der er målrettet borgere med kræft, diabetes, KOL og hjerte- og karsygdomme. Som kontaktperson skal du kunne spejle dig i nedenstående udsagn:
Som kontaktperson vil din primære opgave være at afholde afklarende samtaler og behovssamtaler med borgere, der har en af førnævnte kroniske sygdomme. Det er særligt dine samtalekompetencer, du sætter i spil. Det kan fx være med udgangspunkt i den motiverende samtale. Du bliver en del af et team, der har samme opgave. Vi har i teamet sparring og udvikling af vores samtaler.
Vi sætter en ære i, at borgerne går fra ethvert møde med en oplevelse af at være blevet set og hørt og samtidig med en oplevelse af, at vi har sat refleksioner i gang, som borgeren kan bruge i hverdagslivet. Du behøver derfor ikke være specialist i en given diagnose, men du skal have en bred viden om de udfordringer, borgerne hos os har. Vi samarbejder bredt, både internt i Sundhedshuset, men også med andre kommunale funktioner, foreninger, praktiserende læger samt sygehuse
Den anden opgave består i at hjælpe borgere med at blive røg- og nikotinfri gennem afholdelse af stopforløb. Din sundhedsfaglige baggrund bringes i spil, når du har borgere i stopforløb. Du skal bl.a. kunne rådgive om substitutionsprodukter i håndkøb og stopmedicin på recept.
Du skal desuden have de pædagogiske kompetencer og evne at balancere de lette puf med det hjælpende træk.
Stopforløbene er holdbaserede, hvorfor erfaring med gruppefacilitering og refleksion over didaktiske overvejelser er af stor betydning. Det samme er din evne til at kommunikere anerkendende og i øjenhøjde for at kunne skabe et ligeværdigt samarbejde på stopforløbene.
Som stoprådgiver bliver du i øvrigt en del af det team, der arbejder med nikotinforebyggelse til børn og unge. En indsats, der i dag blandt andet består af dialog med relevante samarbejdspartnere, netværksmøder og enkelte informations- og eventbaserede indsatser.
Uanset opgaven så er der brug for, at du kan arbejde selvtilrettelæggende og ser det som vigtigt at være struktureret og trives med selvstændigt at prioritere opgaver.
Vi ønsker os en kollega, som:
Kvalifikationer
Om os
I Sundhedshus Svendborg arbejder vi generelt med at styrke sundheden i Svendborg. Det gør vi i form af en række tilbud, der bl.a. er til borgere med kroniske sygdomme, en livsstil som bøvler eller med et ønske om røg- eller nikotinfri. I Sundhedshuset er vi mange fagligheder, der arbejder sammen om at levere et stærkt og helhedsorienteret tilbud til borgerne.
Vi er en tværfaglig afdeling, der dels bygger på stærke fagligheder, men også sundhedspædagogiske metoder og inddragelse af borgeren.
Du kan forvente en arbejdsplads, der:
Om Svendborg Kommune
Svendborg Kommune er i vores øjne en arbejdsplads af en helt perfekt størrelse. Vi er små nok til at være tæt på hinanden i et varmt uhøjtideligt fællesskab med korte kommandoveje og uden skjulte dagsordner. Og vi er store nok til at have god plads til ambitioner, høj faglighed og rige muligheder for udvikling.
Vi holder af hverdagen og insisterer på, at det skal være rart at gå på arbejde. Vi har travlt, men ikke for travlt til at hjælpe hinanden.
Vores værdier findes ikke kun på papiret, vi bruger dem faktisk som kompas hver dag. Vi møder hinanden i øjenhøjde, i dialog og med tillid, og sammen skaber vi en tryg ramme, hvor vi alle kan løse vores opgaver selvstændigt, fleksibelt og ansvarligt.
Kontakt gerne
For nærmere oplysninger om stillingen kontaktes:
Kontaktperson Henriette Franke på tlf. 30 17 45 10
Stoprådgiver Berit Kudahl Hansen på tlf. 20 29 50 76
Afdelingsleder Jesper Eilsø på tlf. 51 55 34 53
Ansøgning
Ansøgningsfristen er søndag den 27. april 2025 (bemærk, at der først afholdes samtaler den 20. maj).
Samtale
Vi forventer at afholde samtaler tirsdag den 20. maj 2025. Der vil ikke blive udsendt besked om eventuelt afslag før samtalerne.
Hvis du indkaldes til samtale, bedes du medbringe to referencer.
Løn- og ansættelsesforhold
Du ansættes i Sundhedshus Svendborg, Hulgade 9, 5700 Svendborg.
Løn- og ansættelsesforhold fastsættes i henhold til gældende overenskomst.
Svendborg Kommune har røgfri arbejdstid. Vi ønsker, at røgfri arbejdstid skal bidrage til et sundt arbejdsmiljø for alle medarbejdere.
Velkommen til Svendborg - Øhavets hovedstad!
Svendborg har en suveræn beliggenhed midt i den skønneste natur, på kanten af det Sydfynske Øhav og med en mini-metropol, der byder på det hele. Vi tøver ikke, når vi med stolthed kalder Svendborg for Fyns kulturhovedstad. Vi har en charmerende bymidte og livlig handelsby med teatre og museer samt et rigt foreningsliv. Vores dagtilbud og folkeskoler er i top og med særligt fokus på bevægelse og sport, og vi har flere videregående uddannelser, som snart samles i et attraktivt uddannelsesmiljø ved havnen. Svendborg er placeret midt i landet med en halv time til Odense og under to timer til København og Århus. Svendborg er med sine ca. 60.000 indbyggere Fyns andenstørste kommune.